נכתב על ידי ד"ר לוי אברהם,
מומחה לכירורגיה פלסטית.
מומחה לכירורגיה פלסטית.
הזרועות מוגדרות כאזור הגפה העליונה בין הכתף למרפק. אזור זה בעל חשיבות אסתטית גבוהה, בעיקר בשל היותו אזור חשוף בגופיה, חולצה קצרה. כמו כן, אזור זה סובל מהידלדלות עור מואצת, בשל כמות השומן הרבה יחסית שבו והעור שאינו הדוק ברקמות העמוקים.
מהן ההכנות לפני ניתוח מתיחת זרועות
גילוח בית השחי 3 ימים לפני הניתוח, ואם קיים שיעור לאורך הזרוע יש לגלחו גם כן. יש לשמור על משקל יציב כחצי שנה טרם הניתוח. יש להימנע משיזוף שבועיים לפני הניתוח. יש להפסיק לעשן 6 שבועות לפני הניתוח. יש לבצע בדיקות דם (ספירת דם, כמיה, קרישת גם) יש לבצע א.ק.ג (מטופלים מעל גיל 40) צילום חזה (מעל גיל 50) צילום חזה למעשנים (מעל גיל 40) יש להתרחץ בערב שלפני הניתוח. צום מלא 6 שעות טרם הניתוח (כולל עישון ומסטיק)ניתוח מתיחת זרועות – למי מתאים?
בניתוח מתיחת זרועות אנו ממירים את עודפי העור השומני בצלקת. המטרה בניתוח היא לחטב את האזור שמהמרפק ועד בית השחי על ידי צמצום היקף הזרוע וכריתת עודפי העור. עודפי העור, בד”כ בחלק הפנימי של הזרוע, יוצרים מראה של וילון, או בשפה הרפואית מראה של כנפי עטלף. עודפי העור הנ”ל נוצרים בד”כ כתוצאה מירידה משמעותית במשקל, איבוד מסת שריר, גנטיקה והזדקנות טבעית. חשוב לציין שיש לקחת בחשבון שלאחר הניתוח נותרת צלקת באזור בו היו עודפי עור.כיצד מתבצע בפועל ניתוח למתיחת זרועות?
ד”ר לוי לפני הניתוח מבצע ללקוח מדידה וסימון של עודפי העור. הניתוח מבוצע בשני שלבים: שלב ראשון: שאיבת השומן שלב שני: כריתת עודף העור. בצעירים בעלי עודף שומן מועט ניתן לבצע שאיבת שומן בלבד ללא כריתת עור עודף. מבוגרים בעלי עודף עור ניכר חייבים לבצע אחרי שאיבת השומן כריתה של העור העודף, אחרת השאיבה ללא כריתה תיתן תוצאה חמורה יותר. במקרים של עודף עור קל עד בינוני ניתן לפתור את בעיית העודף בביצוע חתך קטן באזור בית השחי שכמעט ולא יראה בגלל מיקומו. במקרים בהם יש עודף שומן ועור משמעותיים תבוצע כריתה של העור בחלק הפנימי של היד. הצלקת לא תיראה כשהידיים יהיו מונחות לצידי הגוף. למעשה, הצלקת מתחילה בבית השחי (שם היא מתחילה אנכית), וממשיכה לאורך הזרוע הפנימית. ישנם מקרים בהם הצלקת ממשיכה גם מעבר למרפק, לכיוון האמה, וזה בשל כמות העור העודף ומיקומו.מה צפוי לאחר הניתוח?
קיימת אפשרות לכאבים מהותיים לפרק זמן של שבוע עד שבועיים לאחר ניתוח מתיחת זרועות, אשר מטופלים בכדורים לשיכוך כאבים. שטפי הדם התת עוריים יספגו מעצמם לאחר מספר ימים . במקרה של בצקות ושינוי תחושה בעור – המצב ישתפר באופן עצמוני כעבור מספר ימים. לאחר הניתוח נותרים חתכים הנרפאים מעצמם. בתחילה הצלקת תהייה אדומה, ועם הזמן היא נהיית בהירה מצבע העור.מה הם הסיבוכים האפשריים של מתיחת זרועות ומה הן דרכי הטיפול בהן?
- ברוב המקרים הצלקות מתבהרות עם הזמן. לעיתים רחוקות הצלקת נותרת אדומה, מורמת כואבת ורחבה (צלקת היפר-טרופית). צלקות מסוג זה הן בלתי ניתנות לצפייה מראש, ותלויות בעיקר בגנטיקה. הטיפול בצלקת יהיה ע”י הזרקת סטרואידים וחבישות לחץ.
- במקרה של דימום קל ניתן יהיה לטפל ע”י יצירת לחץ ישיר באזור הדימום. אם הדימום משמעותי יותר אפשר שייפתר ע”י ניתוחי לצורך צריבת כלי הדם המדמם.
- במקרה של סרומה – נוזל צלול בחלל הניתוח – יטופל בשאיבה במחט ולעיתים תידרש החדרת נקז.
- במקרה של תוצאה אסימטרית – הטיפול יהיה ביצוע ניתוח חוזר לתיקון.
- היפרדות שולי הפצע – מטופל שמרנית על ידי חבישות.