נכתב על ידי ד"ר לוי אברהם,
מומחה לכירורגיה פלסטית.
מומחה לכירורגיה פלסטית.
אדם המגיע עם עצמו להחלטה לצאת לדרך כירורגית של ניתוח כלשהו הוא אדם אמיץ, שכן הנתונים והמחקרים מוכיחים כי קיים קהל גדול שזקוק לניתוחי אף אך ברוב המקרים הפונים אינם באמת עוברים את הניתוח.
חשיבות הייעוץ מול מנתח אף היא גדולה מאוד ולכן יש לדון עם המנתח על הציפיות ולהבין את האפשרויות העומדות בפני המטופל משום שהאף הוא מרכז הפנים והנו חלק הנראה מאד לעין מכל זווית שהיא. חשוב להדגיש כי הציפייה היא כמובן לשלמות הניתוח לשביעות רצונכם ובמידה ואין ביכולת המנתח לספק את הצורך, יש להמשיך לייעוץ אצל מנתח אחר. חשוב שהניתוח יוביל לתוצאה טבעית.
אז איך יוצאים לדרך?
ראשית, כאשר מגיעים לייעוץ חשוב לוודא שזהו המנתח שנרצה שינתח את האף שלנו ויספק עבורנו את “הסחורה” ושאת ההליך לא יבצע אחד מעוזריו. על המנתח להיות ממוקד בשיחה אתכם ולשמוע את הצרכים שלכם לעומק. פגישת ייעוץ חייבת להתקיים למשך חצי שעה נטו . הכרחי שהשיחה תהיה מעמיקה כאשר הוא עונה לכם תשובה לכל שאלה, ואתם עונים לכל שאלה שלו בתשובה מלאה, מדויקת והכי חשוב אמתית. שימו לב לכל תשובה ולזמן התגובה שלו, חשבו האם היא עניינית, מהירה והגיונית בהתאם לחקירה שלכם. מנתח אף חייב לדעת את הסיבות האמתיות שלכם ואת המניע שלכם לגשת לניתוח זה. חשוב להבין מתוך הדברים שלכם עם עברתם פציעה כלשהי באף ועם עברתם ניתוח אף בעבר. יש לכל פרט כזה חשיבות רבה. עליו כמובן לערוך בדיקת אף מקיפה ולזהות חסמים ו/או דרכים לקיצור משך ההליך ויעילותו והצלחתו של הניתוח. מנתח אף מקצועי הוא מנתח שכשיגיע רגע הניתוח הוא יפעל בידיעה מדויקת.בדיקה טרם הניתוח תכלול:
- בדיקה חיצונית של האף, האזור סביב האף, הדמיית האף לאחר הניתוח, סוג העור ומבנה הסחוס והעצמות.
- בדיקה פנימית של מחיצות האף והקונכיות.
- על המנתח לבדוק בעיות נשימה, לתעד ולומר ולספר לכם על כך, כמו כן יש לטפל בנושא בתהליך הניתוח.
- ניתוח אף מתבצע לרוב תחת הרדמה מקומית אך לעתים יש צורך בהרדמה כללית .