מומחה לכירורגיה פלסטית.
פעמים רבות פונים אליי פציינטים, גברים ונשים כאחד, בבקשה לשנות לצמיתות את מבנה פניהם השלדי (הגרמי – של העצמות).
גברים ונשים הסובלים מחוסר התפתחות של זוויות הלסת, חוסר סימטריה, סנטר נסוג, עצמות לחיים נמוכות ושקועות וכדומה.
בעיקרון ניתן לפסל את הפנים בעזרת חומרי מילויי זמניים, כמו למשל חומצה היאלורונית או רדיאס. אך מדובר בתוצאה זמנית, עם ספיגה תוך שנה לערך ואם חוסר יכולת לקבל חיטובים, זוויות וקימורים מודגשים כפי ששתלי סיליקון יכולים לתת. כמו כן, בתחושה קיימים גושים וחוסר נוקשות. בנוסף, החומרים הללו יכולים לנדוד מטה ולעוות את האזור המטופל.
ניתן גם להשתמש בשומן עצמוני, עם תוצאה קבועה, אך שוב התחושה במישוש היא של רקמה רכה ולא עצם, השומן נספג ברובו, לעיתים באופן בלתי אחיד המוביל לחוסר סימטריה. בדרך כלל יש צורך במספר טיפולים.
לעומת זאת, החסרונות היחסיים של שתלים הם זמן החלמה ארוך, סכנה לתזוזה (שקיימת גם בחומרי המילוי), פגיעה עצבית (שקיימת גם בחומרי מילוי), זיהום (שקיים קצת פחות בחומרי מילוי).
כיצד נבחרים השתלים לעיצוב הפנים?
קיימים מספר סוגי שתלים, מסיליקון קשיח או מחומר הנקרא med por. השתלים נבחרים מקטלוג, יחד עם הפציינט, לפי העדפותיו.
שתל לעיצוב הסנטר – תמונה לפני ואחרי:
כיצד מתבצע ניתוח שתלים בסנטר?
את השתל של הסנטר ניתן להחדיר דרך חתך מחלל הפה, קדמית לשיניים התחתונות. כמו כן ניתן להחדיר את השתל דרך חתך תחת הסנטר עם הפחתת הסיכוי לזיהום, אך תישאר צלקת תת לסתית.
השתלים בזוויות הלסת מוחדרים באופן דומה דרך חלל הפה. השתלים לאזור הלחי יכולים להיות מוחדרים דרך קו הריסים התחתון או דרך חלל הפה.
שתל לסנטר ולעיצוב קו הלסת – תמונה לפני ואחרי:
מהו זמן ההחלמה ומה צפוי אחרי?
זמן ההחלמה מניתוח השתלת שתלים בפנים הוא סביב 7 ימים, במהלכו קיימים כאבים המטופלים בנוגדי כאבים. הנפיחות יורדת כמעט לגמרי לאחר חודש וחצי.