מומחה לכירורגיה פלסטית.
גניקומסטיה בפירוש מילולי הוא חזה נשי (גניקו=אישה, מסטיה=חזה), לגבר.
הסיבות לגניקומסטיה רבות הן. הסיבה הנפוצה ביותר היא אדיופטית (אדיופטי = ללא סיבה ברורה). 25% ממקרי הגניקומסטיה הינם אדיופטים. סיבות אחרות כוללות שימוש בסמים (לדוגמא: מריחואנה), שימוש בתרופות וסטרואידים אנבולים, בתחתית סולם הסיבות מחלות כליה, כבד, סרטני אשכים וכדומה.
הגיל הנפוץ ביותר לגניקומסטיה הוא גיל ההתבגרות. כ-75% מבני הנוער יפתחו גניקומסטיה קלה, שתחלוף מעצמה בתוך פחות משנה (עקב רמות גבוהות של טסטוסטרון בגיל ההתבגרות שהופך לאסטרוגן).כאשר גניקומסטיה אינה חולפת מעצמה תוך שנתיים בגיל ההתבגרות, היא לא תעבור לעולם ולפיכך הטיפול הדרוש הוא ניתוחי.
בכל מקרה, פציינט שפיתח גניקומסטיה יצטרך לעבור בירור אנדוקרינולוגי (מאזן הורמונאלי). כאשר הגניקומסטיה מתגלה בזמן, ניתן לטפל בו תרופתית עם חוסמי אסטרוגן (לדוגמא: טמוקסיפן).
טיפול ניתוחי בגניקומסטיה הוא תלוי החומרה:
כאשר רקמת החזה היא מועטת יחסית ושומנית (רכה למגע), ניתן לבצע שאיבת שומן בלבד דרך חרירים זעירים דרכם מוכנסת הקנולה (קנולה היא צינורית המתכת שדרכה נשאב השומן).
כאשר רקמת השד גדולה יותר ונוקשה, לעיתים אין מנוס מחתך בצורת חצי סהר תחת הפיטמה והסרת גוש רקמת השד דרכו. במקרים מסוימים יידרש נקז המנקז את הדם והנוזלים בחלל הניתוחי.
במקרי קיצון בהם רקמת השד היא רבה ביותר והשד נראה ממש כמו שד נשי, יש צורך בהקטנת השד, דרך חתכים בעור.
ההחלמה מהניתוח בדרך כלל קלה, הפציינט יכול לחזור לפעילות מלאה לאחר 6 שבועות. במהלכן הוא זקוק לחבישת לחץ על האזור.
את התוצאה הסופית נראה כ-3 חודשים לאחר הניתוח. פעמים רבות הפציינטים מרוצים מאוד מהתוצאה וממצב בו הם התביישו ללכת לים או להוריד חולצה מול אנשים (היה לי פצינט שמעולם לא פיתח מערכות יחסים עקב גינקומסטיה ממנה סבל), לאחר הניתוח הם הופכים לבעלי ביטחון עצמי רב יותר (הבחור התחתן).